Omgeving

Een topbestemming in het Zwarte Woud

Het huis ligt erbij als in een verhaal van de gebroeders Grimm. Je vindt het in het hoogste deel van het Zwarte Woud, met de oneindige dichte bossen waaraan het woud haar naam dankt. Sprookjesachtig gelegen te midden van de natuur. Met slechts één buurman, Siegfried genaamd.

 

Complete rust met alle opties voor actie.

Deze veelzijdige regio nodigt uit tot prachtige wandelingen en onvergetelijke fietstochten. Voor ieder wat wils, want er is keuze in overvloed: bossen, hoge vlaktes, valleien,
meren, ...

Enkele mogelijke activiteiten:

 

Eten & drinken

Villa Roman bevindt zich ver van alle drukte, maar op amper twee kilometer  van restaurants en winkels.

 

De Schwarzwaldcard of toeristenkaart

Bij aankomst ligt er voor elke bezoeker een toeristenkaart klaar. Deze kaart is je gratis skipas in heel de regio en geeft je vrije toegang tot het Badeparadies Schwarzwald, het openluchtzwembad aan de Titisee, Steinwasen pretpark, golfterreinen, tal van musea … Plus, je kan zonder betalen mee met het openbaar vervoer in de buurt.

Alle info vind je op www.hochschwarzwald-card.de.

 

Titisee

op 10 minuten afstand van Villa Roman

Titisee klinkt als een zee maar hoort als meer tot een van de bekendste vakantiebestemmingen in Europa. Het meer strekt zich uit over een oppervlakte van 1,3 km². Je kan er helemaal rondom wandelen of kiezen voor een boottocht op het water. Daarnaast is het een mooie plek om te zwemmen en te picknicken.

 

Schluchsee

op 10 minuten afstand van Villa Roman

Met haar 5,14 km² oppervlakte is dit stuwmeer gevoelig groter dan Titisee. Het is een uitgelezen plek om te gaan watersporten: zwemmen, zeilen, surfen, duiken,... de keuze is aan jou.

 

Feldberg

op 10 minuten afstand van Villa Roman

Dit is de naam van het gebied zelf, van het kuuroord en verwijst meteen ook naar de hoogste berg, de Feldberg (1493 m).

Het wandelgebied belooft je adembenemende panorama’s. Tegelijk ligt hier het startpunt van verschillende belangrijke routes om te mountainbiken en te langlaufen. Ook het skigebied is een aanrader, met 55 km pistes.

 

Freiburg

Warm aanbevolen, op een half uurtje rijden van Villa Roman, ligt Freiburg. Het oude stadscentrum nodigt uit om rond te kuieren, cultuur is alomtegenwoordig en daarbij is Freiburg erg geliefd om er uitgebreid te gaan shoppen.

 

Todtnau

Stap in voor een onvergetelijk ritje van 2,9 km van Haselhorn tot Todtnau. De langste rodelbaan van Duitsland is een niet te missen attractie. Neem alvast een kijkje op www.hasenhorn-rodelbahn.de.